Conversia si darea in plata

Dupa ce parlamentul a legiferat proiectele privind conversia si darea in plata, imprumutaţii în franci elveţieni s-au ales cu instanţa
Variantele prin care persoanele împrumutate în franci elveţieni (CHF) le au la îndemână pentru rezolvarea situaţiei dificile în care se află de când moneda elveţiană a explodat neaşteptat se reduc la instanţă.
Astfel, după ce Parlamentul a adoptat, anul trecut, atât Legea dării în plată, cât şi pe cea a conversiei, Curtea Constituţională a României (CCR) a decis că ultima dintre acestea este neconstituţională, în timp ce, în cazul iniţiativei legislative privind darea în plată, debitorii trebuie să ceară în instanţă renegocierea contractului, în condiţiile realităţii actuale. Judecătorii vor fi obligaţi să constate dacă au fost îndeplinite condiţiile impreviziunii, putând, chiar, să reconstituie contractul, dacă banca refuză negocierea. În ultimă ins¬tanţă, judecătorul poate dispune transferul imobilului în proprietatea băncii şi ştergerea întregii datorii.

sursa :http://www.constructiibursa.ro/s=autentificare&s_a=legea&a_articol=27447.html

Proprietati Noi