De ce sa alegi sa locuiesti in Buftea/Crevedia

De ce sa alegi Buftea/Crevedia

Mai jos va prezentam o abordare interesanta al unui locuitor din zona despre motivele pentru care merita sa alegeti sa locuiti in Buftea/Crevedia.

“Salutare tuturor. In primul rand vreau sa precizez ca nu reprezint niciun dezvoltator imobiliar. Sunt medic de familie si locuiesc in Manastirea, Crevedia la 10 minute de mers pe jos (sau 2 cu masina) de intrarea in orasul Buftea, cartierul Studio. M-am mutat in zona acum 6 luni si sunt incredibil de multumit, eu insumi avand rezerve si considerand ca risc venind aici.
Ideea mi-a venit dupa ce, proaspat devenit medic specialist am acceptat un job la tara, la 40 km de Bucuresti in comuna Cornesti, DB. Am facut naveta doi ani din zona Aviatiei (langa Promenada Mall si toate corporatiile) pana acolo si niciodata nu am facut mai mult de 45-50 de minute. Chiar glumeam cu prietenii ca eu sunt mai relaxat din punct de vedere al timpului pana la job decat cineva care sta in Rahova si vine in Aviatiei. Dupa ce ca eu fac efectiv mai putin decat el, nici nu rup masina in treapta 1 si 2, nici nu innebunesc in trafic. Merg relaxat, drum drept, peisaj de tara…
Avand doi copii si un caine mare, apartamentul meu de 3 camere din Aviatiei devenise neincapator.Ma si saturasem de viata la bloc, vesnicele batai pe locuri de parcare, vecinii de diverse varste si categorii sociale, etc. Am inceput sa caut dar fiindca nu doream sa vand apartamentul din aviatiei, optiunile mele erau limitate. Maxim 75.000 de euro si casa trebuia sa aiba 4 camere! Gasisem ceva prin Tunari dar avea 3 camere, zona arata infect…Mai era ceva Moara Vlasiei, dar era in camp si nu aveam nici macar un chiosc sa-mi iau tigari. O data ajuns acolo, trebuia sa fiu aprovizionat ca intr-un buncar antiatomic. Camp, case razlete ici-colo, drumuri de pamant….departe….nasol. Am exclus din principiu orice posibilitate de a ma muta in Sud, Sud Vest sau Sud Est. Nici acum nu pot intelege cum oameni cu IQ din trei cifre si salarii decente, care lucreaza in nord, merg in Sud. Sudul nu are infrastructura iar accesul in Bucuresti se face prin niste cartiere imense si foarte aglomerate!
Si uite asa, mi-a pica fisa cu Buftea. Mergand eu linistit spre Cornesti, la job, am observat ca din Aviatiei fac 25 de minute pana in Buftea. Buftea e oras. Are chiar si trafic! Oare cat costa casele in zona?
Am inceput sa caut ,si oferta desi limitata arata bine : 65.000 trei camere, 75.000 patru. Mai tot ce se construieste nou se intampla in Crevedia. Asta e o prelungire a orasului Buftea, se afla in judetul Dambovita si e o comuna foarte lunga si foarte rasfirata. O dovada a faptului ca nimeni care sta in Crevedia nu are de fapt nicio treaba cu Crevedia este faptul ca atat Lidl cat si Penny au decis sa faca magazinele fix la iesirea din Buftea/intrarea in Crevedia! Cele mai bune sate/zone sunt in ordinea aceasta : Manastirea, Samurcasi si Darza. Cocani, Ciocanesti, exterior nord si altele sunt deja prea departe ,prea ca la tara. Cele trei sate au acces foarte facil la Buftea (1-2km) pe drumuri bune, libere sau pe jos (exista strazi din ele care intra direct in Buftea) Deasemenea, Manastirea si Samurcasi sunt situate de o parte si cealalta a lacului si peisajul e foarte frumos.
Voi prezenta mai jos pe puncte, zona. Sper ca macar unii dintre voi ,dupa ce veti citi ,cautand o casa veti veni sa vizitati si sa cautati aici. Eu consider ca fac o fapta buna

.

PRETURI : Eu am cumparat in mai 2016 o casa de 4 camere, 125 mp utili (150 construiti) si 400 mp de pamant, noua, in ansamblu rezidentia cu 35 de case, asfalt, de la soseaua principala, lipit de Buftea (merg pe jos 7-8min cu copilul la gradinita de stat). Casa e din caramida, are etaj si e conectata la gaze, apa potabila din reteaua orasului si electricitate. Canalizarea se intampla momentan prin fosa septica. Exista promisiuni de canalizare dar eu nu prea cred in nicio promisiune de genul “o sa se faca”. Fosa e ok. Finisajele sunt minime dar daca nu ai pretentii poti locui fara probleme 5-10 ani fara sa schimbi nimic, decat daca se strica ceva. Pretul a fost de 68.000 euro. Da, rata prin prima casa e de 1100 de lei/luna. Cat chiria la 2 camere in Berceni.
Inainte sa cumpar am mai vazut si alte case intre 70 si 75.000 dar calitatea era identica si nu erau asa bine situatie. Cine doreste si e chiar interesat ii pot da numarul dezvoltatorului. Am inteles ca mai construieste in zona. Tipul e ok, foarte serios, a livrat ce a zis ,cand a zis si poate fi gasit la orice ora.
Terenurile variaza intre 35 euro/mp in Buftea zona centrala si 15-25 euro/mp in Crevedia. Mare diferenta nu este, voi explica mai jos de ce.

ACCES :Aici devine interesant! FOARTE!. Banuiesc ca pe toti va sperie faptul ca e foarte departe. Ei bine, nu este. Sau este departe dar in Kilometri, nu in timp. Si timpul e ala care ni se scurge si de care nu prea avem, nu? O sa impart aceasta rubrica in doua : cu masina si fara masina.

cu masina : timpul parcurs pe ruta dreapta pana la intrarea in Bucuresti – Crevedia-Buftea-Mogosoaia-Bucurestii Noi este de 10-25 de minute (10 noaptea, 25 la 8 dimineata, intr-o luna de toamna)
timpul parcurs pe ruta alternativa Corbeanca pana la pasaj Baneasa – Crevedia-Buftea-Corbeanca-Otopeni-Baneasa este de 20-35 de minute (20 noaptea, 35 la 8 dimineata,intr-o luna de toamna)
timpul parcurs pe ruta alternativa Chitila pana la piata Chibrit (1mai) – Crevedia-Buftea-Chitila-Soseaua Chitilei (Bucuresti sector1)-piata Chibrit este de 15-30 minute (15 noaptea, 30 la 8 dimineata intr-o luna de toamna)

Partea cu adevarat interesanta la zona Buftea/Crevedia este conectarea ei la oras si la Ilfov. Exista o sumedenie de variante si drumuri judetene care te scot oriunde iti doresti in timpi foarte buni. Nu exista trafic, se merge cu 60-80 kmph si drumurile sunt bune. Spre exemplu :

ruta pentru Militari/A1 : Crevedia/Buftea-Sabareni-Joita-Dragomiresti-Militari – maxim 30 minute indiferent de ora.
ruta pentru Domnesti/Drumul Taberii : Crevedia/Buftea-Sabareni-Joita-Bacu-Ciorogarla-Darvari-Domnesti-Dr.Taberii – maxim 45 minute indiferent de ora.
ruta pentru Pipera : Crevedia-Buftea-Corbeanca-Balotesti (se trece pe sub DN1 prin pasajul de la Hornbach/Prisma)-Tunari-Pipera – maxim 40 minute indiferent de ora.
ruta pentru Colentina : Crevedia-Buftea-Corbeanca-Balotesti-Tunari-Stefanesti-Voluntari-Colentina – maxim 50 minute indiferent de ora.

Bonus, fiind pe DN1A ,din Crevedia mai ai 25 de minute pana la Ploiesti

DN1A care intra in Bucuresti prin Bucurestii noi se continua cu Calea Grivitei de la Podul Constanta si aceasta merge drept, pana in Calea Victoriei. intr-o seara, la ora 20.00 ,esti la Ateneu in 35 de minute. 40 in centrul Vechi.
Da, nu faci nici de-aici 15 minute pana la job. Dar faci mai putin daca lucrezi in Nord decat daca ai sta in Berceni,TItan, drumul Taberei, Militari, Rahova,etc. Deasemenea, dimineata, tu fiind in Nord, tot orasul vine spre tine, dupa ce ai trecut de un anume punct nevralgic – Piata Charles de Gaule spre exemplu, sau Piata Chibrit in zona 1 mai. De-acolo inainte, e liber ca duminica. Toti cei din zona ta isi continua drumul spre birourile din Nord. Toti cei din sens opus fac la fel. Tu mergi spre centru singur. Doar tu si RATB-ul

fara masina :Nu e asa ca esti convins/a ca in Ilfov daca nu ai masina esti mancat/a!? Ei bine, nu si in zona Buftea/Crevedia. Buftea e un oras relativ vechi (mai vechi ca Popesti Leordeni, Voluntari, Bragadiru ,samd) si resedinta de judet. Are in acte 27.000 de locuitori si daca ii adaugi si pe aia cu buletin de altceva plus cei din Crevedia, ajungi lejer la 50-60.000. E o zona bine conectata, populata si in consecinta deservita de multe mijloace de transport in comun.

Daca stai in Crevedia, va trebui sa iei un autobuz care vine ori de la Targovieste, ori de la Ploiesti. are orar fix, asa ca stii exact cand poti pleca de-acasa. Poti continua cu el drumul pana in Bucuresti ori poti sa cobori in Buftea si sa alegi unul din urmatoarele mijloace de transport :

508 – e o linie de transport in comun privata. I-as zice maxi-taxi doar ca are statii prevazute cu alveole si masinile sunt autobuze (nu microbuze). Costa 4 lei pana la Piata chibrit sau 3 pana la Laromet (metrou M4). Cum tu vii din Crevedia sau Manastirea ,te vei urca la capat, in studio. Vei avea loc. platesti 4 lei, te asezi, butonezi telefonul sau tableta si in 20-45 de minute esti in Bucurestii Noi. (45 dimineata). De-acolo poti lua metroul, autobuzul, troleibuzul, tramvaiul, ce doresti pana unde doresti.
460B – e o linie preoraseneasca a RATB (autobuzele sunt cele din Bucuresti – Mercedes Citaro) Merge pana in Bucurestii Noi, are capatul tot in Studio si vine din 30 in 30 de minute in timpul saptamanii sau din ora in ora in Weekend. Costa 5 lei, dar iti poti face abonament.

101 si 102. Sunt linii locale ale orasului Buftea.Niste autobuze mici si simpatice. Te duc din Studio cam oriunde vrei in oras inclusiv la iesirea spre Chitila de unde poti lua alte autobuze pe ruta Chitila-Bucuresti. Costa 1 leu.

TRENUL – Da, Buftea are tren. Ditamai gara pe ruta Bucuresti-Ploiesti ,probabil cea mai circulata magistrala feroviara din Romania. Daca iei ; autobuz de la Ploiesti/Targoviste,508 sau 460B trei statii, 101-102 3 statii, ajungi in centru Buftea de unde mai mergi 5 minute pe un bulevard frumos numit Mihai Eminescu pana la gara. De-acolo mai faci cu orice tren pentru 7 lei, 21 de minute pana la Gara de Nord. De la gara esti deja aproape in centru si poti lua orice,inclusiv taxiuri la suprapret ! Deasemenea poti lua trenul si pana la Aeroport. Cu tot cu drumul pana la gara Buftea, drumul pana la Gara de Nord, si drumul pana la aeroport ar trebui sa fii in Otopeni intr-o ora, o ora si 30 de minute. Fara masina. Aproape gratis.

Bla Bla Car. Pentru cine nu stie, Bla Bla e o platforma online care pune in legatura oamenii ca sa mearga impreuna cu aceeasi masina si sa imparta costurile calatoriei. Sunt o groaza de oameni care locuiesc in zona si multi ar fi bucurosi sa nu mearga singuri in masina. Costa cam 5-10 lei si mergi cu masina, te ia de-acasa, samd.

Taxiul. DIn pacate, taximetristii sunt niste magari care cand aud de Buftea vor 50 de lei fara aparat. Cu aparatul ar fi cam 30 din Bucurestii Noi. Orice transport in comun se termina pe la 22.30 asa ca daca planuiesti sa iesi in oras si sa bei, ori conduce prietena/sotia, ori dai 50 de lei unui cocalar tupeist care conduce ca un tembel dar te duce acasa….

FACILITATI : Si aici, Buftea bate orice inseamna Ilfov (si Bucuresti pe alocuri) E un oras mic ,cochet si foarte ingrijit unde AI DE TOATE ,fara nicio exagerare. Iarasi ,o luam pe capitole.

  INVATAMANT DE STAT : exista 3 gradinite cu program prelungit in Buftea si 2 in Crevedia.Investitiile masive ale primariilor le-au facut pe toate sa arate foarte bine. Totul e nou si curat. Personalul e cel pe care il stim si in Bucuresti. Bugetarii au un fel al lor….nu stiu ce sa zic. Eu sunt multumit, una peste alta.E cald, e curat, mancarea e buna si copii sunt ingrijiti. Locuri in gradinite sunt suficiente. Daca stai in Manastirea(Crevedia) ,Studio (Buftea) ,Samurcasi (Crevedia) Centru Buftea, poti duce copilul pe jos pana la gradinita in 15 minute dus-intors.
Scoli gimaziale sunt 5 ,dar doar 2 sunt bune. Suficient de bune incat sa nu te gandesti sa bati drumul pana in Bucuresti. Scoala nr. 1 din Buftea e atat de buna incat in clasamentul pe Ilfov e a doua si daca ar fi in Bucuresti ar fi pe locul 15. Media la examenul de sfarsit de clasa a 8-a si cu care se intra la liceu este 8.15. Daca stai in Manastirea, mergi pe jos cu copilul pana la scoala, sau merge singur. face 7-15 minute.
Scoala nr. 2 este in centrul Buftea intr-o zona foarte frumoasa dar media este mai scazuta, 6.80. Am inteles ca sunt clase cu media de 8 si clase cu media de 6….mergi si vorbesti cu directorul, dai spaga, samd…. pica copilul la clasa potrivita.
Exista si doua licee dar sunt mediocre si nu are sens. Copilul tau la 15 ani poate merge o ora cu transportul in comun pana in Bucuresti la un liceu bun.Cam asta si fac toti copii aia de 8.15 de la scoala nr. 1 dupa ce termina clasa a 8-a. In liceele din Buftea merg copii de bastinasi din comunele adiacente.

SANATATE :Nu ai medlife si nici Regina Maria, dar nici nu iti trebuie. Eu ca medic ,nu recomand nici in Bucuresti, dar asta e o alta discutie. Buftea are spital. Spital de Obstetrica-Ginecologie. Si e un spital bun. Aici poti naste in conditii decente cu medici buni cu experienta, la fel ca oriunde in Bucuresti. Pe langa sectiile de gineco, exista si chirurgie generala dar si compartiment primri urgente. Da, daca ti-e rau intr-o seara nu trebuie sa mergi in Bucuresti. Exista medic ATI si sectie de terapie intensiva. Doamne fereste, dar exista.
Pentru alte nevoi medicale, langa spital exista ambulatoriul de specialitate unde gasesti medici ok (le-am trimis eu pacienti cand lucram la Cornesti si am fost multumit de rezultate) din toate specialitatile, gratis, pe bilet de trimitere de la medicul de familie. Ambele cladiri sunt renovate si utilate modern, arata fix ca Medlife.
Medici de familie sunt, ca oriunde. Si buni ,si prosti….Nu iti convine ,te muti. Important e ca sunt suficienti si ai de unde alege. (din pacate eu lucrez la Moara Vlasiei si nu va pot ajuta aici)
Exista in centrul Buftea statie SMURD si in studio statie de ambulanta a SAJ Ilfov. Asta inseamna ca daca suni la 112 ,ai timp de raspuns maxim. E bine de stiut ,sper sa nu aveti nevoie insa prea curand.

CUMPARATURI :Buftenii sunt oameni gospodari dar modesti. Nu ai mall, dar ai ORICE doresti, daca nu cauti haine cu logo cunoscut pe ele. Exista piata atat in centrul Buftea cat si in Studio. Ambele sunt noi si frumoase, oferta variata. Exista deasmenea o sumedenie de magazine mici ,locale, de…orice. 5 pet-shop-uri, 3 macelarii (La Costica fiind genial de buna), aprozare, croitorii (3!!!) magazine de bricolaj, cofetarii de lux (da ,si sunt 3. Nici mie nu mi-a venit sa cred, dar cea mai mare aglomeratie de cofetarii de lux – macarons, prajituri din ingrediente speciale, fara e-uri ,de 8 lei prajitura.., se alfa (cred) in Buftea!) ,banci toate numele importante, farmacii (vreo 10) ,orice, efectiv orice. Eu nu am iesit din Buftea decat la Mall ,cand efectiv am vrut sa-mi cumpar haine sau electronice. Faci 5 minute cu masina pana oriunde, dar e frumos vara sa mergi si cu bicicleta.
Supermarket-uri : nu as vrea sa va zic de ele pentru ca eu sunt impotriva retail-ului super si hiper care distruge economia locala oriunde apare si cara toti banii in afara tarii….dar….exista, si nu putine. Ai LIDL si Penny Market (atat in Studio cat si in Centru) ,Mega Image (vreo 5)
Non Stop exista tot in studio o benzinarie Petrom sau in Crevedia o alta benzinarie Petrom. Deasemenea in centrul Buftea sunt cateva magazine Non-Stop.

AGREMENT: Buftea/Crevedia exceleaza si aici. Spre deosebire de orice inseamna ilfov (praf, dezvoltare haotica si aglomeratie) Buftea/Crevedia e o zona verde cu lacuri si parcuri si paduri. Exista parcuri naturale (faleze pe malurile lacurilor) dar si parcuri amenajate : domeniul Stirbey (cu restaurant, patinoar iarna, echitatie, centru de evenimente) ,zona Calul Balan, pe malul lacului (un soi de Herastrau mai mic) ,Parcul dintre Flori (un parc nou-nout construit in 2015 intins pe nu stiu cate hectare, cu dealuri si alei inalte ,scari, paza, parcare, locuri de joaca si fitness in aer liber. Parcul RAJA in studio e un parc mic dar foarte ingrijit cu locuri de joaca pentru copii.
Exista vreo 5 piscine in aer liber si una indoor. Toate sunt private si nu intra decat lumea ok.
Baruri si restaurante sunt o sumedenie dar eu mentionez doar Taverna Studioului care bate ca atmosfera si calitate a mancarii cam orice am testat eu in Bucuresti (si am testat cate ceva) si Pizzeria Romana in centru – un loc mic si cochet, nu foarte pretentios dar care fac o pizza pe cuptor de lemne incredibila  (prosciutto e prosciutto, gorgonzola e gorgonzola, mozzarella e mozzarella, sosul de rosii NU e ketchup ,samd)

Exista o sala de sport mare si bine incalzita iarna care poate fi inchriata cu ora la preturi modice si unde copiii fac gratuit sport ,orice sport – sponsorizat de primarie. Exista terenuri de tenis ,fotbal ,incalzite iarna (balon). Orice in afara de sky ,poti face in Buftea.
sala de Fitness din centru rivalizeaza cu orice World Class doar ca este 80 lei/luna full time si are (foarte tare!) un instructor gratuit care iti arata cam ce trebuie sa faci, ce face fiecare aparat ,samd.
Deasemenea ,desi nu e in Buftea, parcul Mogosoaia este cel mai frumos si ingrijit parc din zona Bucurestiului (da, peste Herastrau). Ajungi in 10 minute cu masina sau in 15 cu autobuzul.

OAMENII : Poate pentru unii, asta e un minus, dar mie imi plac. Sunt oameni modesti, obisnuiti. Cei care ne repara masinile si care ne vand covrigii in Bucuresti. Clasa muncitoare. Oameni care isi platesc facturile si nu deranjeaza pe nimeni. Imi place sa ii vad fiindca poate sunt putin satul de tot ce am vazut zilnic in zona Promenada….Sunt la locul lor si au un anume bun simt, pe care poate doar in provincie il mai vezi. In provincie in Buftea

rromii sunt izolati in cartierul Buciumeni si trebuie sa treaca un pod lung si mare ca sa ajunga in Buftea. Nu i-am vazut, nu m-au deranjat. Alti rromi nu sunt.

Pe scurt, fiindca scriu de doua ore si ma doare mana : zona mai misto sa traiti si sa va cresteti copiii pentru 65-70.000 de euro eu NU cred ca mai exista in jurul Bucurestiului si ati fi foarte fraieri sa nu luati zona in considerare.
Daca mai aveti intrebari ,o sa caut sa raspund cat de repede pot.
Toate bune tuturor!  ”

Sursa: SoftPedia

Proprietati Noi